Köttfärs och spenat biffar med avokadoyoghurt

4 port
400 g köttfärs
100 g fyst spenat
2 st ägg
2 msk grädde
2 msk köttbuljong
1 gul lök
1 st röd paprika
1 dl riven ost
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikakrydda
salt och peppar
Gör så här:
Tina den frysta spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
Finhacka löken och paprikan och blanda ihop med köttfärs. Tillsätt äggen, den tinade spenaten, fonden och grädden och rör ihop.
Ha till sist i osten och kryddorna och blanda samman alltihopp, låt stå i kylen i ca 5-10 min.
Rulla blandningen till lagom stora biffar och stek på svag värme ca 5-7 in på vardera sida.
Avokadoyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 st avokado
2 tsk citronsaft
Mixa ihop allt med en stavmixer och servera tillsammans med biffarna.

Kommentarer
Trackback