Tekakor

ca 20 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl soyamjölk
1 tsk salt
1 dl brödsirap
4 dl soyamjöl
100 g smör
5 dl soyamjölk
1 tsk salt
1 dl brödsirap
4 dl soyamjöl
3 dl mandelmjöl
1 dl fiberhusk
ca 8 dl rågsikt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, rör om tills det blir fingervarmt (37 grader). Häll vätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sedan salt, sirap och till sist mjölet som du har i efter hand. Arbeta kraftigt ihop till en ganska lös, men inte kladdig deg. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar som du låter vila i 3 minuter innan du kavlar ut dem till kakor. Låt jäsa ytterliggare ca 40 min. Nagga dem med en gaffel och grädda 5-10 min 250 grader.
Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar som du låter vila i 3 minuter innan du kavlar ut dem till kakor. Låt jäsa ytterliggare ca 40 min. Nagga dem med en gaffel och grädda 5-10 min 250 grader.

Kommentarer
Trackback