Baconlindad kycklingfilé med blomkålsris

 
4 port
4 kycklingfiléer
2 paket bacon
200 gram rivenost (gärna med chilismak)
2 dl cremefraiche
1 dl grädde/matlagningsgrädde
3 msk kycklingfond
2 tsk soya
1 tsk dijonsenap
½ blomkålshuvud
smör
basilika
salt och peppar
 

Gör så här:

Tina kycklingen.
Blanda samman den rivna osten med den hackade basilikan.
Skär ett snitt längs med kycklingfilén och fyll med ostplandningen. Linda bacon runt hela filén så att inte osten rinner ut.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Blanda samman, creme fraiche, grädde, kycklingfond, soya, senap och häll över på kycklingen. Grädda i ugnen i 200 grader ca 20-25 min.
Riv blomkålen grovt med ett rivgärn, koka i lättsaltat vatten ca 10-15 min, låt rinna av och blanda samman med lite smör.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0