Torskbiffar med bönsalsa

4 port
600 g torskfiléer
2 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk smör
200 g ananas
200 g kidneybönor
200 g svarta bönor
1 päron
1 knippe salladslök
1 apelsin
1 lime
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (nymald)
Skär ananas, päron och apelsin i små bitar. Hacka salladslöken och blanda allt i en skål. Gör en dressing av saft från lime, pressad vitlök, olja, salt och peppar. Blanda med frukt och avrunna bönor. Låt stå och dra medan fisken steks.
Dela de tinade torskfiléern i mindre bitar lägg i en skål, tillsätt mjöl och kryddor och blanda samman till en "smet". Hetta upp smör i en stekpanna och stek fiskbiffarna gyllenbruna runt om.
Servera med tex klyft potatis.

Kommentarer
Trackback