Rimbobullar
Galet goda bullar, lite variation till de vanliga kanelbullarna.
Ca 25 bullar
Ugn: 250°
Deg:
50 gram jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör/margarin
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör/margarin
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel (kan uteslutas)
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten

Smula ned jästen i en bunke. Tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen har löst upp sig. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret. socker, vaniljsocker samt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och skär ut fyrkanter som är runt 10 x 10 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick på varje ruta, (jag gjorde lite extra fyllning, delade sedan fyllningen i två olika skålar och tillsatte den ena med kanel.) Vik ihop de fyra hörnen, lägg dem i bullformar och tryck till lite med tummen i mitten av bullarna. Låt dem jäsa under duk i cirka två timmar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädde dem mitt i ugnen cirka 5 minuter. Låt bullarna svalna. Blanda sedan florsocker med vatten och ringla över bullarna. MUMS!

Ca 25 bullar
Ugn: 250°
Deg:
50 gram jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör/margarin
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl


Fyllning:
100 g smör/margarin
4 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel (kan uteslutas)
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten


Smula ned jästen i en bunke. Tillsätt den kalla mjölken och rör tills jästen har löst upp sig. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret. socker, vaniljsocker samt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och skär ut fyrkanter som är runt 10 x 10 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen och lägg en klick på varje ruta, (jag gjorde lite extra fyllning, delade sedan fyllningen i två olika skålar och tillsatte den ena med kanel.) Vik ihop de fyra hörnen, lägg dem i bullformar och tryck till lite med tummen i mitten av bullarna. Låt dem jäsa under duk i cirka två timmar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädde dem mitt i ugnen cirka 5 minuter. Låt bullarna svalna. Blanda sedan florsocker med vatten och ringla över bullarna. MUMS!



Kommentarer
Trackback