Jambalaya

4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 krm chilipulver
3 dl vatten
400 g tomatkross
1,5 msk kycklingfond
1 msk gurkmeja
2 msk rapsolja
3 dl basmatiris
300 g kycklingfiléer
300 g cabanosskorv
1 msk smör
300 g fryst grönsaksblandning (ärter, majs, paprika)
1 krm salt
1 krm svartpeppar (nymald)
Koka riset enligt anvisningen och låt svalna. Koka även grönsakerna lätt och låt svalna.
Hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken genomskinlig. Ha i kycklingen samt korven och stek tills kycklingen är nästan genomstekt, tillsätt vatten, tomatkross, fond, kryddor och olja. Koka upp.
Blanda ner riset och grönsakerna och rör om tills allt blir varmt. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer
Trackback