Fikabesök.



Kladdig kladdkaka med daim
ca 12 bitar
3 ägg
3 dl socker
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
100 g choklad (välj den sort du tycker är god)
2 dl mjöl
2 st daim
1 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och vispa samtidigt ägg och socker tills det blir poröst.
Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Hacka 1 st daim.
Smält chokladen över vattenbad och blanda ner i smeten tillsammans med daimen.
Häll ner smeten i en brödad form och grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Låt kakan svalna något.

Glasyr:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
250 g choklad
(välj den sort du tycker är god)
1 1/2 msk sirap
4 msk smör


Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt endast koka i ett par minuter innan du lägger i chokladen. När chokladen är smält tar du av glasyren från plattan och lägger i smöret. Rör tills allt är smält.
Bred ut glasyren över den något svalnade kakan och toppa med resterande daim.

Servera med vispad grädde eller glass.




Kommentarer
Vivian

Nu har jag testad o bakat den här kladdkakan, bjöd på den idag då vi fick våra tomatplantor. Alla tyckte den va så god.

Kram Vivian

2012-03-24 @ 15:26:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0