Hemmagjord pasta
Vi provade på att göra egen tortellini i helgen vilket inte va det enklaste, visade det sig. Men kul att ha provat på och himlans gott blev det tillslut!
4 port
2 dl durumvete
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 äggula
3 msk olivolja
2 msk vatten
salt

1. Blanda mjöl och salt i en stor bunke, gör sedan en grop i mjölet och knäck i äggen i gropen, tillsätt olivolja. Jobba ihop ingredienserna utifrån och in till en slät deg. Degen kan kännas torr men så ska det tydligen vara.
2. Linda in degen i plastfolie och låt vila ca 2 timmar, sista halvtimen lät vi degen ligga i kylen.

3. Kavla ut degen till en rektangel, och då menar jag verkligen kavla! Degen blev inte så elastisk som jag trode den skulle bli, och ju tynnre desto bättre, så kavla!
4. Klicka ut fyllningen (vi gjorde en fyllning på spenat och fetaost och en på champinjoner) som små bollar på halva rektangeln och vik sedan över den andra halvan, dela till fyrkanter.

5. Koka sedan pasta ca 5 min, beroende på hur tunn degen blev.
6. Smält smör i en stekpanna, hacka färska kryddor (basilika, timjan och oregana) och ha i, pressa sedan i saften av en citron och ha i pastan. Stek på hög värme i ca 1 min, rör om pastan under tiden.
Servera sedan pastan med parmesan.
4 port
2 dl durumvete
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 äggula
3 msk olivolja
2 msk vatten
salt


1. Blanda mjöl och salt i en stor bunke, gör sedan en grop i mjölet och knäck i äggen i gropen, tillsätt olivolja. Jobba ihop ingredienserna utifrån och in till en slät deg. Degen kan kännas torr men så ska det tydligen vara.
2. Linda in degen i plastfolie och låt vila ca 2 timmar, sista halvtimen lät vi degen ligga i kylen.


3. Kavla ut degen till en rektangel, och då menar jag verkligen kavla! Degen blev inte så elastisk som jag trode den skulle bli, och ju tynnre desto bättre, så kavla!
4. Klicka ut fyllningen (vi gjorde en fyllning på spenat och fetaost och en på champinjoner) som små bollar på halva rektangeln och vik sedan över den andra halvan, dela till fyrkanter.


5. Koka sedan pasta ca 5 min, beroende på hur tunn degen blev.
6. Smält smör i en stekpanna, hacka färska kryddor (basilika, timjan och oregana) och ha i, pressa sedan i saften av en citron och ha i pastan. Stek på hög värme i ca 1 min, rör om pastan under tiden.
Servera sedan pastan med parmesan.

Kommentarer
Trackback