Grönsakssoppa



4 port
1 palsternacka
2 morötter
1 kålrot
2 gula lökar
1 purjolök
2 msk smör
1 l vatten
2 msk grönsaksfond
1 msk mejram
salt och peppar

Gör så här:
Skala palsternacka, morötter och kålrot. Skiva i mindre bitar. Skala löken och dela i klyftor. Skär purjolöken i 2 cm stora bitar.
Smält smör i en kastrull. Lägg ner alla grönsaker och fräs, utan att få färg, några minuter. Häll sedan på vatten plus fond och låt allt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med mejram, salt och peppar och om det behövs puttra ytterligare 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Servera med tex knäckebröd med keso.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0