Här va det bullar!



ca 50 st (beroende på storlek)
5 dl röd mjölk
100 gram jäst (2 pkt)
1,5 dl ljus sirap
1 tsk salt
125 gram smör
1 burk vaniljkessella (så blir de ännu saftigare)
15 dl vetemjöl Special

Fyllning
(det kan aldrig bli för mycket fyllning!)
300 gram rumstempererat smör
2 dl strösocker
0,5 dl kanel
1 påse vaniljkräm/sås (jag blandade med en aningens mindre vatten än vad som stod på paketet, så att såsen inte blev så rinnig).


Hej lilla bullen!

Gör så här:


Ljumma mjölken till ca 37 grader och smula ner jästen i en stor bunke. Häll på mjölken och rör om tills det mesta av jästen har lösts upp.

Tillsätt baksirap, salt, kesella och det smälta smöret. Ha i det mesta av vetemjölet men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt till en smidig deg, gärna länge. Det gör inget om degen är lite kladdig! Täck med bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.

Rör samman fyllningen (socker, kanel och smör).
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den. Dela den i två eller tre delar.

Kavla ut varje del till en rektangel, bred på kanelfyllningen och bred sedan på vaniljkrämen över, rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar.

Låt bullarna jäsa övertäckta i 45 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader varmluft.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker, grädda i ca 6-8 min beroende på storleken på bullarna.

Trackback
RSS 2.0