Fröpanerad sej med spenatbulgur och ärtpesto



4 port

600 g sejfile

1 st ägg

½ dl solrosfrön

½ dl pumpakärnor

½ dl sesamfrön

½ dl ströbröd

2 msk linfrön

salt och peppar


Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön, ströbröd och linfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen. Stek på lätt värme i ca 5 min på varje sida.


Spenatbulgur

2½ dl vatten

3 dl bulgur

2 dl färsk babyspenat

1 grönsaksbuljong

olivolja


Koka upp vatten, olivolja och buljong. Häll sedan i bulgur och låt svälla ca 10 min.

Blanda i babyspenaten.


Ärtpesto

2 dl gröna ärtor

1 dl solrosfrön

½ st vitlöksklyftor

½ dl parmesanost

1½ dl olivolja (eller rapsolja)

lite citron

salt och peppar


Mixa alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt, peppar och citron.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0