Fröpanerad sej med spenatbulgur och ärtpesto
4 port
600 g sejfile
1 st ägg
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl sesamfrön
½ dl ströbröd
2 msk linfrön
salt och peppar
Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön, ströbröd och linfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen. Stek på lätt värme i ca 5 min på varje sida.
Spenatbulgur
2½ dl vatten
3 dl bulgur
2 dl färsk babyspenat
1 grönsaksbuljong
olivolja
Koka upp vatten, olivolja och buljong. Häll sedan i bulgur och låt svälla ca 10 min.
Blanda i babyspenaten.
Ärtpesto
2 dl gröna ärtor
1 dl solrosfrön
½ st vitlöksklyftor
½ dl parmesanost
1½ dl olivolja (eller rapsolja)
lite citron
salt och peppar
Mixa alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt, peppar och citron.
