Linssoppa


4 port
2 dl gröna linser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (400 g)
125 g fryst spenat
2 dl grovt hackad slätbladig persilja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater (400 g)
125 g fryst spenat
2 dl grovt hackad slätbladig persilja
1 l grönsaksbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1 tsk curry
1 citron, delad i 4 klyftor
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
Koka linserna i buljongen tills de är mjuka. Stek lök och vitlök mjuk i en stekpanna och ha i de krossade tomaterna, tillsätt curry, paprikapulver och persilja och låt puttra i ca 3-5 min. Ha tills sist i den tinade spenaten och rör om.
Blanda ner röran i linserna och salta och peppra. Mixa allt till en slät soppa, ringla lite olivolja över soppan och pressa i citron innan servering. Servera med tex lantbröd.

Kommentarer
Trackback