Torskgratäng med blomkålsmos
4 port
400 g torskfilé
Smör
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
Basilika
Dragon
Salt och peppar
Blomkålsmos:
1 st blomkålshuvud
2 dl vispgrädde
2 msk smör
Salt & vitpeppar
Lägg det otinade torskblocket i en smord ugnssäker form.
Bryn purjolök i lite smör.
Blanda crème fraichen, dijonsenapen och kryddorna och häll över fisken.
Strö osten över fisken och in i ugnen.
30-35 min i 175-200 grader
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull, låt koka tills de blivit mjuka. Ta av kastrullen från värmen och häll av vattnet, tillsätt sedan grädden, smöret samt salt och peppar. Mixa blomkålen till ett mos med hjälp av en stavmixer. Servera med fisken.
400 g torskfilé
Smör
1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 dl riven ost
Basilika
Dragon
Salt och peppar
Blomkålsmos:
1 st blomkålshuvud
2 dl vispgrädde
2 msk smör
Salt & vitpeppar
Gör så här:
Skiva eller hacka löken i lagom bitar.Lägg det otinade torskblocket i en smord ugnssäker form.
Bryn purjolök i lite smör.
Blanda crème fraichen, dijonsenapen och kryddorna och häll över fisken.
Strö osten över fisken och in i ugnen.
30-35 min i 175-200 grader
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i en kastrull, låt koka tills de blivit mjuka. Ta av kastrullen från värmen och häll av vattnet, tillsätt sedan grädden, smöret samt salt och peppar. Mixa blomkålen till ett mos med hjälp av en stavmixer. Servera med fisken.

Kommentarer
Trackback