Kycklingsoppa med curry-yoghurt

4 port
1 l grönsaksbuljong
2 st morötter
1 st palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 st gul lök
1 st purjolök
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 l vatten
3 st kycklingfileer
persilja
Curry-yoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk curry
1 tsk honung
1 tsk salt
Gör så här:
Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra.Koka upp det lättsaltade vattnet och lägg i de delade kycklinglårfiléerna. Låt sjuda i ca 10 minuter och lägg sedan ner i soppan.
Strimla purjolöken och lägg ner i soppan. Koka upp igen och strö över hackad persilja.
Rör ihop alla ingredienser till curryyoghurten. Toppa soppan med en klick curry-yoghurt.

Kommentarer
Trackback