Kycklingsoppa med curry-yoghurt



4 port

1 l grönsaksbuljong
2 st morötter
1 st palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 st gul lök
1 st purjolök
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
0,5 l vatten
3 st kycklingfileer
persilja

Curry-yoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk curry
1 tsk honung
1 tsk salt

Gör så här:

Hetta upp grönsaksbuljongen. Skala och tärna alla rotfrukter. Skala och hacka löken och lägg rotfrukter och lök i buljongen och låt puttra en stund. Salta och peppra.
Koka upp det lättsaltade vattnet och lägg i de delade kycklinglårfiléerna. Låt sjuda i ca 10 minuter och lägg sedan ner i soppan.
Strimla purjolöken och lägg ner i soppan. Koka upp igen och strö över hackad persilja.

Rör ihop alla ingredienser till curryyoghurten. Toppa soppan med en klick curry-yoghurt.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0