Chutney stekt kyckling med matvete
Har helt glömt av att ta kort på maten den här veckan, mycket i huvudet. Men här kommer iaf recepten på det som har ätits!
4 port
400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill
4 kycklingbröst
1 msk olja
salt och peppar
1 dl mango chutney gärna en slät variant
1 1/2 dl gräddfil
4 port
400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill
4 kycklingbröst
1 msk olja
salt och peppar
1 dl mango chutney gärna en slät variant
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och dela morötterna längs med. Skär dem i grova bitar. Koka matvetet enligt anvisning på paketet tillsammans med morötterna.
- Smaksätt matvetet med apelsinskal, spiskummin och dill. Salta och peppra.
- Krydda kycklingen på under- och ovansida med salt och peppar. Bryn kycklingen hastigt i olja och lägg över i en ugnssäker form.
- Skeda chutney på ovansidan och ställ i ugnen ca 12 minuter.
- Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
- Servera kycklingen med matvetet och en klick gräddfil.

Kommentarer
Trackback