Chutney stekt kyckling med matvete

Har helt glömt av att ta kort på maten den här veckan, mycket i huvudet. Men här kommer iaf recepten på det som har ätits!

4 port
400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill
4 kycklingbröst
1 msk olja
salt och peppar
1 dl mango chutney gärna en slät variant
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och dela morötterna längs med. Skär dem i grova bitar. Koka matvetet enligt anvisning på paketet tillsammans med morötterna.
  3. Smaksätt matvetet med apelsinskal, spiskummin och dill. Salta och peppra.
  4. Krydda kycklingen på under- och ovansida med salt och peppar. Bryn kycklingen hastigt i olja och lägg över i en ugnssäker form.
  5. Skeda chutney på ovansidan och ställ i ugnen ca 12 minuter.
  6. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  7. Servera kycklingen med matvetet och en klick gräddfil.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0