Tonfisk och pastagratäng

4 port
400 g fusilli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl blandade frysta grönsaker (tex haricots verts, blomkål och morötter)
3 dl grädde
1 grönsaksbuljong
1 msk timjan
400 g tonfisk i olja
150 g smakrik ost
1 msk rapsolja
Sätt ugnen på 200°C
Koka pastan. Koka de blandade frysta grönsakerna några minuter i lättsaltat vatten.
Hacka lök och vitlök i små bitar. Fräs mjukt i olja i en stekpanna i ca 3-4 minuter. Blanda ner tomatpuré, passerade tomater, grädde, buljong och alla kryddor. Puttra 2-3 minuter. Rör ner tonfisken, grönsakerna och pastan och rör runt ordentligt. Häll sedan över alltihop i en ugsfast form. Strö över den rivna osten (vi använde även mozarella ost) och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentarer
Trackback