Knäckig jordgubb och rabarberpaj
15 bitar
300 g jordgubbar
300 g rabarber
3 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2,5 dl socker
200 g smör
1,5 dl grädde
3 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2,5 dl socker
200 g smör
1,5 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en ugnsform och skär jordgubbar och rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform.
Smält 150 g smör och häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bakskål och häll över smörblandningen.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Servera med vaniljvisp eller glass.
Smöra en ugnsform och skär jordgubbar och rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform.
Smält 150 g smör och häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bakskål och häll över smörblandningen.
Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Servera med vaniljvisp eller glass.
Trackback