Chicken cashewnut med stekt ris
Det här lagade Jonas förra veckan då vi låg hemma och var sjuka båda två, drömde mig tillbaka till Thailand och blev så himla sugen på chicken cashewnut, GOTT!

4 port
3 st stora kycklingfileer
2 msk rapsolja
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
2,5 dl vatten
4 msk soya
2 tsk fisksås
1 tsk grön curry pasta
ca 2,5 dl cashewnötter
salt
mjöl till kycklingen
ris
3 st ägg
Koka riset enligt anvisningen, låt svalna.
Dela kycklingen i mindre bitar och rulla dem i mjöl, stek sedan i oljan tills kycklingen är nästan genomstekt. Ha i löken och stek tills den blir mjuk, tillsätt fonden och vattnet och låt puttra någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna förutom cachewnötterna och låt puttra ca 10 min, ha tillsist i cashewnötterna.
Stek äggen och rör samtidigt så att det liknar en omelett, ha i riset i stekpannan och stek tills riset börjar få lite färg.

4 port
3 st stora kycklingfileer
2 msk rapsolja
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
2,5 dl vatten
4 msk soya
2 tsk fisksås
1 tsk grön curry pasta
ca 2,5 dl cashewnötter
salt
mjöl till kycklingen
ris
3 st ägg
Koka riset enligt anvisningen, låt svalna.
Dela kycklingen i mindre bitar och rulla dem i mjöl, stek sedan i oljan tills kycklingen är nästan genomstekt. Ha i löken och stek tills den blir mjuk, tillsätt fonden och vattnet och låt puttra någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna förutom cachewnötterna och låt puttra ca 10 min, ha tillsist i cashewnötterna.
Stek äggen och rör samtidigt så att det liknar en omelett, ha i riset i stekpannan och stek tills riset börjar få lite färg.

Kommentarer
Trackback