Rotfruktssoppa
4 port
1 bit (450 g) rotselleri
4-5 morötter
3-4 medelstora potatisar
1,5 grönsaksbuljongtärning
1 l vatten
1 tsk chilli
2 msk kryddblandning - (tex vitlök, persilja)
citronjuice efter smak
salt och peppar
1 bit (450 g) rotselleri
4-5 morötter
3-4 medelstora potatisar
1,5 grönsaksbuljongtärning
1 l vatten
1 tsk chilli
2 msk kryddblandning - (tex vitlök, persilja)
citronjuice efter smak
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp 1 l vatten med buljongtärningarna, chilin och kryddblandningen.
Skiva rotselleri, morötter och potatis. Potatisen i centimetertjocka skivor, rotsellerin och morötterna något tunnare eftersom de tar längre tid att koka.
Lägg i dem när vattnet har kokat upp. Låt koka tills de är mjuka, ca 10-15 minuter.
Ta upp bitarna och mixa till en ganska slät konsistens. Blanda med spadet och smaka av med citronjuice, salt och peppar.

Kommentarer
Trackback