Lemoncurd
2 st citroner
25 g smör
1 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
Riv skalet från 1 citron och pressa ur saften ur båda.
Vispa 1 ägg och socker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
Koka upp vatten till ett vattenbad och ställ bunken över.
Blanda i ägg och sockerblandningen, ägggulan och saften från citronen.
25 g smör
1 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
Riv skalet från 1 citron och pressa ur saften ur båda.
Vispa 1 ägg och socker pösigt.
Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
Koka upp vatten till ett vattenbad och ställ bunken över.
Blanda i ägg och sockerblandningen, ägggulan och saften från citronen.
Vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.

Kommentarer
Trackback