plommonsylt
Lantbröd med morötter
 
1 limpa
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
1 ½ dl majsmjöl
1 dl vetegroddar
2 ½ dl durumvete
2 ½ dl vetemjöl
2 st rivna morötter
 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Rör ihop de olika mjölsorterna och ha till sist i morötterna. Blanda i lite av mjölet i taget till jästen, degen ska släppa lite i kanterna men inte vara för torr. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
Lägg degen på en plåt och forma degen till ett avlångt bröd, låt sedan jäsa ytterligare under bakduk i cirka 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.
Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress