
4 pers
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st lök
4 st stora potatisar
2 st vitlöksklyftor
1 st lök
4 st stora potatisar
1 st blomkålshuvud ca 700g (eller fryst blomkål)
ca 2 msk riven pepparrot
6 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger el citron
3 st hönsbuljongtärningar
3 st hönsbuljongtärningar
salt och peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken och fräs mjuk i en stor kastrull tillsammans med olivoljan. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
Häll på vattnet och tillsätt buljongen, rör om tills de har löst upp. Ha i potatisen, blomkålen och pepparroten.
Låt koka tills tills potatisen och blomkålen blivit mjuk och mixa samman allt. Tillsätt grädden och mjölken samt salt och peppar.
Servera med riven parmesan och pepparrot.

0