Blomkålssoppa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4 pers
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st lök
4 st stora potatisar
1 st blomkålshuvud ca 700g (eller fryst blomkål)
ca 2 msk riven pepparrot
6 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger el citron
3 st hönsbuljongtärningar
salt och peppar
 

Gör så här:

Skala och finhacka löken och fräs mjuk i en stor kastrull tillsammans med olivoljan. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.

Häll på vattnet och tillsätt buljongen, rör om tills de har löst upp. Ha i potatisen, blomkålen och pepparroten.

Låt koka tills tills potatisen och blomkålen blivit mjuk och mixa samman allt. Tillsätt grädden och mjölken samt salt och peppar.

Servera med riven parmesan och pepparrot.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0